Paksummat hiukset – Tutustu eri hiustenlähdön ehkäisy menetelmiin

Kaljuuntumisen syitä

Kaljuuntumisen taustalla vaikuttavia syitä on useita, joskin niistä yleisimmät ovat ikääntyminen ja geneettinen taipumus. Muita kaljuuntumisen aiheuttajia ovat

Geenit

Geneettiset tekijät. Usein kaljuuntumisen aiheuttavat perinnölliset tekijät. Tällöin kaljuuntumisen pysäyttäminen ei valitettavasti ole mahdollista. Hiustenlähtöä voivat kuitenkin nopeuttaa esimerkiksi unenpuute tai stressi. Harvinaisesta geneettisestä kaljuudesta kärsivät ovat syntymästään lähtien ilman hiuksia.

Hormonit

Hormonaaliset tekijät. Kehon korkea testosteronipitoisuus, sekä esimerkiksi kilpirauhasen, munasarjojen, aivolisäkkeen tai lisämunuaisten toimintahäiriöt voivat myös aiheuttaa kaljuuntumista.

Ravinnolliset tekijät

Ravinnolliset tekijät. Aliravitsemus, vitamiinien puutos, anemia, ravintoaineiden imeytymishäiriöt, sekä anoreksia ja muut syömishäiriöt vaikuttavat suoraan hiusten kuntoon. Myös riittämätön proteiinien ja rasvojen saanti vaikuttaa hiuksiin epäedullisesti.

Kemialliset ja farmakologiset tuotteet

Kemialliset ja farmakologiset tuotteet.Syövän hoidossa käytetty kemoterapia, sekä esimerkiksi kohonneen verenpaineen ja sepelvaltimotaudin hoidossa käytettävät beetasalpaajat, sekä jotkut masennuslääkkeet voivat aiheuttaa kaljuuntumista.

Psykologiset tekijät

Psykologiset tekijät. Monesti kaljuuntumisen syynä on ahdistuneisuus, stressi tai psyykkiset ongelmat.

Ansaltse tervetullaslahjaksl 5€ Tilaa uutiskirjeemme ja nauti 5€ alennuksesta sekä monista muista tarjouksista.