Paksummat hiukset – Tutustu eri hiustenlähdön ehkäisy menetelmiin

Hiustensiirrot

Viimeaikoina kiinnostus hiustensiirtoja kohtaan on kasvanut kovasti. Ilmiö on täysin ymmärrettävä, sillä kaksi kolmesta miehestä ja yksi viidestä naisesta kärsii jonkinasteisesta kaljuuntumisesta. Miehillä kaljuuntumisen syynä on useimmiten perinnölliset tekijät, kun taas naisilla hormonaaliset tekijät aiheuttavat hiustenlähtöä.

Markkinoilta löytyy useita hiustensiirtotekniikoita. On kuitenkin muistettava, että totaalisesta kaljuudesta kärsiville menetelmästä ei ole apua. Hiustensiirtopotilaalta tulisi omia hiuksia löytyä ainakin sivuilta ja takaa, jotta siirrettäviä hiuksia saadaan riittävästi.

Toimenpide

päät

Kirurgin tutkittua potilaan kaljuuntumisasteen, potilas saa yksityiskohtaisen selonteon toimenpiteen vaiheista, käytettävästä tekniikasta ja odotettavissa olevista tuloksista. Toimenpiteessä siirretään mini- tai mikrosiirteiksi kutsuttavia osia potilaan takaraivosta kaljuille alueille. Alueille, joissa hiuksia on vain vähän tai ei ollenkaan, istutetaan tämän jälkeen hiusyksiköitä.

 

päät

Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa ja potilas pääsee kotiin saman päivän aikana. Saavutettavat tulokset ovat käytännössä elinikäisiä, sillä istutetut hiusyksiköt ovat potilaan omia. Leikkauksen jälkeen ei erikoishoitoa tarvita ja potilas voi palata normaalielämään hetimiten. On kuitenkin muistettava, että parhaiden tulosten saavuttamiseksi toimenpiteitä tarvitaan kolmesta neljään, potilaan kaljuuntumisasteesta riippuen

Hiustensiirtoihin liittyvät komplikaatiot

Hiustensiirtoihin liittyvät yleisimmät komplikaatiot ovat:

Hiusyksikköjen hylkimisreaktio

Toisinaan keho hylkii istutettuja hiusyksilöitä. Tällöin kirurginen toimenpide suoritetaan uudelleen.

Arvet ja verenvuoto

Hiustensiirtoihin liittyy usein arpikudosten syntyä ja sitä edeltävää verenvuotoa. Tavallinen on myös päänahan kiristävä tunne leikkauksen jälkeen

Hiusten epätasainen kasvu

Toisinaan hiustensiirron tuloksena hiukset kasvavat epätasaisesti tai ”tupsuittain”. Tämä voidaan yleensä korjata uuden kirurgisen toimenpiteen avulla.

Tulehdukset

Kuten kaikiin muihinkin kirurgisiin toimenpiteisiin, myös hiustensiirtoihin liittyy tulehdusriski.

Ansaltse tervetullaslahjaksl 5€ Tilaa uutiskirjeemme ja nauti 5€ alennuksesta sekä monista muista tarjouksista.