Paksummat hiukset – Tutustu eri hiustenlähdön ehkäisy menetelmiin

Hiustenlähdön tyypit

Hiustenlähtö voidaan tyypitellä aiheuttajansa mukaan. Hiustenlähdön aiheuttajan selvittämiseksi on suositeltavaa tutkia sekä potilaan psykologinen että fysiologinen kunto. Hiuspohjasta on myös hyvä ottaa koepala.

Hiustenlähdöstä kärsii sekä miehet että naiset, jolloin voidaan puhua kahdesta erityyppisestä hiustenlähdöstä:

  • Naistyyppinen hiustenlähtö

Naistyyppinen hiustenlähtö vastaa miestyyppistä hiustenlähtöä, joskin niiden mekanismit poikkeavat jonkin verran toisistaan. Arvioiden mukaan 28–30 prosenttia naisista kärsii hiustenlähdöstä. Hiukset harventuvat päälaelta hiljalleen niin, että hiusraja ei vetäydy ohimoilta tai otsalta miesten hiustenlähdön tapaan. Naistyyppinen hiustenlähtö johtaa vain harvoin totaaliseen kaljuuntumiseen. Naistyyppisen hiustenlähdön pääasialliset aiheuttajat ovat geneettiset tekijät, hormonaaliset tekijät, stressi ja ruokavalio. Alla olevassa kuvassa nähdään naistyyppisen hiustenlähdön tavallinen eteneminen:

Calvicie femenina
  • Miestyyppinen hiustenlähtö

Miestyyppinen hiustenlähtö on yleisin miesten hiustenlähtötyyppi. Miestyyppinen hiustenlähtö alkaa usein päälaelta tai ohimoiden tienoilta ja johtaa joissakin tapauksissa totaaliseen kaljuuntumiseen. Miestyyppisen hiustenlähdön aiheuttavat yleisimmin perintötekijät.

Norwoodin asteikon avulla voidaan luokitella miestyyppisen hiustenlähdön tai kaljuuntumisen aste:

Ansaltse tervetullaslahjaksl 5€ Tilaa uutiskirjeemme ja nauti 5€ alennuksesta sekä monista muista tarjouksista.