Paksummat hiukset – Tutustu eri hiustenlähdön ehkäisy menetelmiin

Hiustenlähdön syitä

Hiustenlähdön taustalla vaikuttavia syitä on useita, joskin niistä yleisimmät ovat ikääntyminen ja geneettinen taipumus. Muita hiustenlähdön aiheuttajia ovat

Geenit

Geneettiset tekijät. Usein hiustenlähdön aiheuttavat perinnölliset tekijät. Tällöin hiustenlähdön pysäyttäminen ei valitettavasti ole mahdollista. Hiustenlähtöä voivat kuitenkin nopeuttaa esimerkiksi unenpuute tai stressi. Harvinaisesta geneettisestä kaljuudesta kärsivät ovat syntymästään lähtien ilman hiuksia.

Hormonit

Hormonaaliset tekijät. Kehon korkea testosteronipitoisuus, sekä esimerkiksi kilpirauhasen, munasarjojen, aivolisäkkeen tai lisämunuaisten toimintahäiriöt voivat myös aiheuttaa hiustenlähtöä.

Ravinnolliset tekijät

Ravinnolliset tekijät. Aliravitsemus, vitamiinien puutos, anemia, ravintoaineiden imeytymishäiriöt, sekä anoreksia ja muut syömishäiriöt vaikuttavat suoraan hiusten kuntoon. Myös riittämätön proteiinien ja rasvojen saanti vaikuttaa hiuksiin epäedullisesti.

Kemialliset ja farmakologiset tuotteet

Kemialliset ja farmakologiset tuotteet.Syövän hoidossa käytetty kemoterapia, sekä esimerkiksi kohonneen verenpaineen ja sepelvaltimotaudin hoidossa käytettävät beetasalpaajat, sekä jotkut masennuslääkkeet voivat aiheuttaa hiustenlähtöä.

Psykologiset tekijät

Psykologiset tekijät. Monesti hiustenlähdön syynä on ahdistuneisuus, stressi tai psyykkiset ongelmat.

Ansaltse tervetullaslahjaksl 5€ Tilaa uutiskirjeemme ja nauti 5€ alennuksesta sekä monista muista tarjouksista.